Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Σύνοδος ΟΑΣΕ στην Αθήνα: έξω τα γεράκια του πολέμου!



Στις 1-2 Δεκέμβρη του 2009 εκπρόσωποι των 56 χωρών-μελών του ΟΑΣΕ θα συναντηθούν σε συνδιάσκεψη στην Αθήνα, κάτω από την προεδρεία της ελληνικής κυβέρνησης.
Με Πρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών πια, η Ε.Ε. αναζητά διευρυμένο ιμπεριαλιστικό ρόλο. Η «πολιτική Ασφάλειας» που περιγράφει η Συνθήκη της Λισσαβόνας σημαίνει την αποστολή του Ευρωπαϊκού Στόλου στη Σομαλία, τη δράση του Ευρωστρατού σε Αφρική-Βαλκάνια, την πολεμική εμπλοκή των γερμανικών δυνάμεων εκτός συνόρων (πρόσφατα η γερμανική αεροπορία βομβάρδισε και σκότωσε 30 αμάχους στο Αφγανιστάν), την επέκταση των γαλλικών βάσεων σε Αφρική-Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη του Πολέμου, του αδίστακτου αυταρχισμού και της καταπίεσης του κόσμου της εργασίας εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, βαρά τη μπότα της…
Στα πλαίσια αυτά διεξάγεται και η σύνοδος του "Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη"- ΟΑΣΕ.
Ο Γ. Παπανδρέου υποδέχεται τους εκπροσώπους της «διεθνούς» της εκμετάλλευσης, της καταστολής και του πολέμου για να συζητήσουν από κοινού τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις της «διεθνούς ασφάλειας» - του νέου γύρου εξόρμησης της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, του νέου γύρου λεηλασίας του κόσμου της εργασίας.
Εργαζόμενοι και νεολαία, αντιπολεμικά κινήματα και Αριστερά πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν ενάντια στους τρομοκράτες «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» που τρομοκρατούν τον κόσμο της εργασίας παγκόσμια.
Να απαιτήσουμε τη διάλυση ΟΑΣΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε.
.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, αντιπολεμικές συλλογικότητες, μαζικοί φορείς και οργανώσεις, καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στη σύναξη των «γερακιών του πολέμου και του ιμπεριαλισμού» στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Αθήνα, στις 1 και 2 του Δεκέμβρη.
Συλλαλητήριο την Τρίτη 1 Δεκέμβρη 6.30 μμ στα Προπύλαια-Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs