Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Για τους εργατικούς και νεολαιίστικους Δεκέμβρηδες της νίκης Δεκέμβρης

Η κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008, τα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν, συμπυκνώνουν τις εκρηκτικές αντιθέσεις της νέας εποχής. Τις δυνατότητες, τις δυσκολίες, τις προοπτικές αλλά και τα σύνορα που οφείλει να υπερπηδήσει το εργατικό, το νεολαιίστικο κίνημα και η Αριστερά, ώστε “η απεραντοσύνη των σκοπών της” να πάρει μορφή και υπόσταση στις “μέρες που έρχονται”.
Ο πρώτος ελληνικός Δεκέμβρης του 21ου αιώνα ξέσπασε με θρυαλλίδα τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το κίνημα, όχι ως επέτειος, αλλά σαν μάχιμη δύναμη αντίστασης και ρήξης στην επίθεση που ξεδιπλώνεται σε όλα τα μέτωπα ενάντια στις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων, από την κυβέρνηση και το σύστημα συνολικά, θα δώσει το παρών, με πολύπλευρες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
- Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, έναν ακριβώς χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μαζικοί φορείς, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της αριστεράς, οργανώνουν διαδήλωσεις σε όλη την Ελλάδα
- Την Δευτέρα 7 Δεκέμβρη τη σκυτάλη παίρνει ο χώρος της εκπαίδευσης. Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, θα διαδηλώσουν ενάντια στην παιδεία της αγοράς, κόντρα στις νέες αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
- Κρίσιμη είναι και η μάχη πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών δυνάμεων για να οργανωθεί απεργία στις 17 Δεκέμβρη, ενάντια στον προϋπολογισμό λιτότητας, την ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις, παρά την "απνοια" και υποταγή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs