Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το ΠΑΣΟΚ στα βήματα της ΝΔ. Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία ΜΑΤ και βία

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί στην μαζική συμμετοχή στα αυριανά φοιτητικά και νεολαιίστικα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα. Καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν το αγωνιζόμενο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα και με την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση αύριο στις 12 στον χώρο των Προπυλαίων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει για μια ακόμα φορά το κλίμα αστυνομοκρατίας που επικράτησε την Τρίτη 8 Δεκέμβρη κατά την διάρκεια της διαδήλωσης που οργανώθηκε από πολιτικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό. Περικύκλωσαν προκλητικά με εκατοντάδες κρανοφόρους των ΜΑΤ το χώρο των Προπυλαίων απαγορεύοντας έτσι τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης. Το κλίμα αυτό είναι τμήμα της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη (π.χ όργιο αυταρχισμού στην Νομική και λοκ-άουτ που κράτησε κλειστή την σχολή!) από όλες τις δυνάμεις του συστήματος (κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, και όλος σχεδόν ο τύπος και τα ΜΜΕ), για την καταπάτηση του ασύλου, το αποφασιστικό χτύπημα του ριζοσπαστικού φοιτητικού κινήματος και την ανακοπή των λαϊκών αντιδράσεων σε μια πολιτική που φορτώνει βάρβαρα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και την νεολαία, και αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση αυτής της προηγούμενης κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση επέλεξε να χτυπήσει βάρβαρα τις διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για να στείλει μήνυμα ότι είναι έτοιμη να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των Τραπεζιτών και της ΕΕ και αν χρειαστεί θα συγκρουστεί με το κίνημα για να επιβάλει θυσίες και μέτρα υπέρ των καπιταλιστών.
Γι αυτό ζήσαμε μέρες άγριας καταστολής με χιλιάδες προσαγωγές, συλλήψεις, εφόδους σε στέκια, δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ με ρόπαλα. Την ώρα που παρίσταναν τους τιμητές των ειρηνικών εκδηλώσεων και της άρνησης της βίας έκαναν επίδειξη πυγμής που οδήγησε άλλωστε στο σοβαρότατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού μετά από δολοφονική επέλαση μοτοσικλετιστή της ομάδας Δ στο Σύνταγμα.
Αθήνα, 09.12.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs