Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση ΝΑΡ για τις επιθέσεις σε διαδηλωτές και την καταστολή

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση μονάδων της ομάδας «Δ» ενάντια στο μπλοκ του ΕΕΚ, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας της 6ης Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό της συντρόφισσας Αγγελικής Κουτσουμπού, στελέχους του ΕΕΚ και αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα. Συγκεκριμένα μοτοσυκλετιστής της ομάδας «Δ» έπεσε με τη μηχανή του πάνω στην Αγγ. Κουτσουμπού, η οποία δέχθηκε και πολλά κτυπήματα από κλομπ στο κεφάλι και σε όλο το σώμα. Από τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση η Αγγ. Κουτσουμπού έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο, και συντριπτικό κάταγμα της αριστερής κλείδας. Η κατάστασή της συνεχίζει να είναι σοβαρή. Επρόκειτο για επίθεση δολοφονικού τύπου, που μπορούσε να προκαλέσει και ανθρωποκτονία!

Πέντε ακόμα αγωνιστές από το μπλοκ του ΕΕΚ τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ πραγματοποιήθηκαν και αναίτιες συλλήψεις διαδηλωτών που ήταν στο μπλοκ.
Οι μονάδες της ομάδας «Δ», οι «Κοτζαμάνηδες» της μηδενικής ανοχής του σύγχρονου αστικού ολοκληρωτισμού επιχείρησαν χθες αρκετές επιδρομές στα μπλοκ της πορείας, εφαρμόζοντας ένα πολύ επικίνδυνο σχέδιο διεμβολισμού και διάλυσης της πορείας. Ένας απ’ αυτούς θεάθηκε να κρατά στο χέρι του το υπηρεσιακό του πιστόλι. Επωάζεται ήδη ο επόμενος Κορκονέας;

Οι δολοφονικές επελάσεις των «Μπουραντάδων» του βραβευμένου από το FBI Μ. Χρυσοχοίδη κατά διαδηλωτών ήταν μία πλευρά από το συνολικό σχέδιο ολοκληρωτικής καταστολής, που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου: Εισβολή στο πολιτικό – πολιτιστικό στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι και σύλληψη 22 παρευρισκομένων, βίαιη εκκένωση του κατειλημμένου δημαρχείου Κερατσινίου και σύλληψη 42 ατόμων, παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου (δύο φορές στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, Προπύλαια, αποκλεισμός σχολών κλπ), εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις σε όλη τη χώρα, χημικός πόλεμος κατά διαδηλωτών και ξυλοδαρμός νέων και μεγαλύτερων.

Οι μαζικότατες και μαχητικές διαδηλώσεις της Κυριακής και της Δευτέρας σε όλη τη χώρα, οι καταλήψεις δεκάδων σχολών και εκατοντάδων σχολείων, οι κινητοποιήσεις των μαθητών που δεν ξεχνούν, δείχνουν ότι το σχέδιο πειθάρχησης και καταστολής της κυβέρνησης δεν περνά, βρίσκει απέναντι του το μαζικό κίνημα. Από κει θα δοθεί η απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και αστικού συνασπισμού εξουσίας, μέχρι την ανατροπή τους.
Κι όπως φώναζαν οι διαδηλωτές «Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη, κι αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs