Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Μαζική απάντηση νεολαίας και εργαζόμενων


Με μια πάρα πολύ μαζική διαδήλωση στην Αθήνα απάντησαν οι εργαζόμενοι και η νεολαία στο κλίμα τρομοκρατίας αλλά και στην αντιλαϊκή πολιτική (δείτε φωτογραφίες από την πορεία). Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, χιλιάδες λαού έδωσε το παρών στις 1.30 στα Προπύλαια και πορεύτηκε σε μια πυκνή και ογκώδη διαδήλωση προς τη Βουλή. Τα συνθήματα αντικατασταλτικά, αντικυβερνητικά και ευρύτερα πολιτικά. Μεγάλα μπλοκ με χιλιάδες νέους είχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι που με μαζικές συνελεύσεις πήραν απόφαση να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και πορεία. Σε εξέλιξη και πολλές καταλήψεις σε σχολές ΑΕΙ. «Για έναν εργατικό Δεκέμβρη» έγραφαν τα πανό των πρωτοβάθμιων σωματείων τα οποία συγκρότησαν ένα μαζικό εργατικό μπλοκ, στο οποίο συσπειρώθηκαν μαζικά εργαζόμενοι πολλών κλάδων.

Εντυπωσιακή και η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με μαζικό μπλοκ και παλμό. Ακολούθησαν μαζικοί φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς, συνελεύσεις και αντιεξουσιαστές.

«Στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο» φώναζαν οι διαδηλωτές, ενάντια στο κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας που ζούμε τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες προληπτικές προσαγωγές, έλεγχοι, συλλήψεις και επιθέσεις από το Σάββατο στην Αθήνα. Σε απρόκλητη επίθεση στη διάρκεια της μεγάλης πορείας τραυματίστηκαν διαδηλωτές, 3 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όπως καταγγέλλουν σύλλογοι, σωματεία και οργανώσεις, η στάση της αστυνομίας ήταν προκλητική από νωρίς, με σκοπό να εμποδίσει τη μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις, να δημιουργήσει κλίμα φόβου, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Απάντηση η πολύ μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ανάρπαστη έγινε η ειδική έκδοση του ΝΑΡ για το Δεκέμβρη. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΝΑΡ και της νΚΑ για την κινητοποίηση και την καταστολή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση 17 φοιτητικών συνελεύσεων και καταλήψεων της Αθήνας "Η φετινή 6η Δεκέμβρη δεν μπορεί να έχει το χαρακτήρα επετείου και σιωπηλού μνημόσυνου που θέλουν να της προσδώσουν οι από πάνω, πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για το ξέσπασμα καινούριων αγώνων των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζομένων. Σε αυτή την περίοδο που η νέα κυβέρνηση εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα η νεολαία δεν μπορεί να περιμένει, αλλά πρέπει να φέρει ανατρεπτικά ξανά στο προσκήνιο τα αιτήματα και το πνεύμα του Δεκέμβρη, εμπλουτίζοντας τα με τα επίδικα του σήμερα, και τελικά συγκροτώντας ένα μαζικό κίνημα μαχητικής αντιπολίτευσης στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τη σύμπλευση της ΝΔ και τις κατευθύνσεις ΕΕ και ανατροπής των μέτρων που έρχονται να συντρίψουν τα δικαιώματα μας σε εργασία και εκπαίδευση και να καταπατήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs