Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Το ΝΑΡ για δημοσίευμα της Κυρ. Ελευθεροτυπίας

Το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ σχολιάζοντας δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» στις 13/12 που εμφανίζει το ΝΑΡ ή στελέχη του να έχουν «συχνές επαφές» με τον Αλέκο Αλαβάνο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας –δήθεν- μέρος σε μια συζήτηση για την «ανασύνθεση της Αριστεράς», υπογραμμίζει τα εξής:
Τέτοιες ή παρόμοιες «συχνές επαφές» και συναντήσεις δεν υπάρχουν και ούτε μπορούσαν να υπάρξουν, γιατί το ΝΑΡ υπηρετεί με συνέπεια ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο. Ένα σχέδιο για το οποίο η συγκεκριμένη εφημερίδα όχι μόνο αποφεύγει συστηματικά να δώσει δημοσιογραφική ενημέρωση, αλλά με το δημοσίευμα της αυτό επιχειρεί να το διαστρεβλώσει.
Το ΝΑΡ και οι αγωνιστές του βεβαίως και συζητούν με τον κόσμο της Αριστεράς και τους εργαζόμενους για την ανάγκη μιας άλλης Αριστεράς, αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής, μιας Αριστεράς της νέας εποχής, όπλο στον αγώνα των εργαζομένων. Μιας Αριστεράς μαχόμενης, που θα κριθεί πρώτα και κύρια στη συμβολή της σε ένα μαζικό και ενωτικό πολιτικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας για την απόκρουση και ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, οι πολυεθνικές και ο αστικός συνασπισμός εξουσίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου καλούμε σε κοινή δράση όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς.
Το ΝΑΡ συμβάλλει αποφασιστικά στη μετωπική συσπείρωση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, για την πολιτική και οργανωτική αναβάθμιση και διεύρυνση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για έναν ανεξάρτητο και ανταγωνιστικό με τη σοσιαλδημοκρατία και το ρεφορμισμό πόλο της επαναστατικής Αριστεράς. Υπογραμμίζει την επιτακτική αναγκαιότητα της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης και γι΄ αυτό καλεί σε κοινή συζήτηση και συσπείρωση τους πρωτοπόρους αγωνιστές της Αριστεράς, που θέλουν να παλέψουν για την αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος.
Οι διεργασίες που αναπτύσσονται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερα στο χώρο της Αριστεράς αποκαλύπτουν την κρίση των σημερινών σχηματισμών της ενσωματωμένης Αριστεράς, αλλά και τις αριστερόστροφες αναζητήσεις σημαντικού τμήματος της βάσης τους. Οι προσπάθειες ορισμένων κύκλων και ιδιαίτερα της «Κουμουνδούρου» να κολλήσουν ταμπέλες στην αναζήτηση (π.χ. «αριστεριστές») ή άλλων να ψαρέψουν στα θολά νερά είναι κοντόφθαλμες και αδιέξοδες. Σήμερα απαιτείται μια τολμηρή, στρατηγικού χαρακτήρα, τομή στην αριστερά και στο εργατικό κίνημα. Στην κατεύθυνση αυτή δραστηριοποιείται το ΝΑΡ και επιζητεί το διάλογο και την κοινή δράση με όλους όσοι διαφοροποιούνται στην πράξη με τη ρεφορμιστική και διαχειριστική Αριστερά και αναζητούν δρόμους υπέρβασης της από ταξικές θέσεις και από τα αριστερά.
Από το Γραφείο Τύπου του Νέου Αριστερού Ρεύματος – ΝΑΡ
14/12/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs