Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στην κρίση στην Ευρώπη

Κλαδικές απεργίες πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στις 29 Σεπτέμβρη.
Ανάγκη συντονισμού και συνέχειας. Πρωτοβουλίες του συντονισμού σωματείων και ταξικών δυνάμεων για κλιμάκωση.
Με μεγάλες απεργίες στην Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρώπης και τεράστιες διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες και πρωτεύουσες χωρών απάντησαν οι εργαζόμενοι στην καπιταλιστική κρίση και την αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη.
Στην Ελλάδα, παρά την ρητή απόφαση της θλιβερής ΓΣΕΕ να μην οργανώσει καμία ουσιαστική συνέχεια και απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες κλαδικές 24-ωρες απεργίες σε μια σειρά χώρους. ΟΣΕ, Νοσοκομειακοί γιατροί, ο κλάδος του βιβλίου με τις απολύσεις και το κλείσιμο των «Ελληνικών Γραμμάτων», οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, εργάτες τηςFulgor, δημιούργησαν τις πρώτες σπίθες για τη φωτιά ενός νέου γύρου αντιπαράθεσης, για να ανατραπεί η επίθεση. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα είχαν παλμό και άνοιξαν έναν μικρό έστω δρόμο.
Κρίσιμη η συνέχεια στο μεγάλο μέτωπο των απολύσεων και των κλαδικών συμβάσεων σε όλους τους χώρους και κλάδους. Ήδη, ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, που συνεδρίασε στις 27/9, καλεί σε συλλαλητήριο στις 12 Οκτώβρη (6.30 μ.μ. Προπύλαια) με αφορμή τις απολύσεις στα «Ελληνικά Γράμματα», που οργανώνουν τα σωματεία των βιβλιοϋπαλλήλων και των «Ελληνικών Γραμμάτων», ώστε να πάρει χαρακτηριστικά μεγάλου συλλαλητηρίου ενάντια στις απολύσεις. Επίσης καλεί σε μεγάληΠαναττική Σύσκεψη του Συντονισμού σωματείων στις 20 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs