Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά έχει έναν αντίπαλο: την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ

Με αφορμή δηλώσεις του Β. Τεντόμα, υποψήφιου περιφερειάρχη «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» που εκφράζει το χώρο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά έχει έναν αντίπαλο κι αυτός είναι η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ. Αυτή η πολιτική με όπλο το Μνημόνιο και δόγμα την πληρωμή του Χρέους αναιρεί εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις, οργανώνει το κοινωνικό πισωγύρισμα που ζούμε στις μέρες μας. Αυτή την πολιτική στηρίζουν ουσιαστικά.


Στην πάλη ενάντια σε αυτή την πολιτική καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, την κοινωνική πλειοψηφία, με σημείο αφετηρίας την άρνηση πληρωμής του χρέους και το διπλό ΟΧΙ σε Μνημόνιο και Καλλικράτη. Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά υπογραμμίζει παράλληλα την ανάγκη και τη δυνατότητα οι δυνάμεις της Αριστεράς να αναπτύξουν ανατρεπτική κοινή δράση στο έδαφος των κοινωνικών αγώνων.


Από αυτές τις θέσεις η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά κάνει κριτική στις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς. Είναι τοποθέτηση στη βάση αρχών η κριτική σε συνεργασίες με την επίσημη πολιτική. Δεν είναι μυστικό ότι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ Γιακαλής και της ΝΔ Βογιατζής υπήρξαν συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ, στο δήμο Μυτιλήνης και στους αγρότες αντίστοιχα, ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ για το δήμο Μυτιλήνης Χατζηκομνηνός ως δήμαρχος είχε αντιδήμαρχο στο πλευρό του το στέλεχος του ΣΥΝ τότε Μ. Φραγκεδάκη-Μπουρνού.


Είναι σαφές ότι η κριτική γίνεται στα πλαίσια της αναζήτησης μιας Αριστεράς με εμπιστοσύνη στον κόσμο της δουλειάς, μαχητικής και νικηφόρας, σαν κι αυτή που έχει ανάγκη στην εποχή μας. Εξάλλου ένας “ενδοαριστερός εμφύλιος” λίγους αφορά και τίποτα δεν προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs