Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση νΚΑ για τη δίκη της Άμφισσας

Ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου ειδικός φρουρός Ε. Κορκονέας καταδικάστηκε τελικά από το Μεικτό Ορκωτό Άμφισσας σε ποινή ισόβιας φυλάκισης για ανθρωποκτονία με δόλο. Ο «ράμπο» λοιπόν των Εξαρχείων και ο συνεργός του στη δολοφονία Σαραλιώτης θα βρεθούν στη φυλακή, μια εξέλιξη που δίχως άλλο οφείλεται και στις μεγάλες προσπάθειες που όλους αυτούς τους μήνες έκαναν εργατικά σωματεία, μέτωπα και οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για πολιτικοποίηση του θέματος και αποκάλυψη των προσπαθειών για διαφορετική και ευνοικότερη μεταχείριση των δολοφόνων.

Το χέρι όμως του Κορκονέα οπλίστηκε από ένα σύστημα και από μια πολιτική, αυτή που χρόνια τώρα ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως γνήσια κόμματα του κεφαλαίου. Είναι η ίδια πολιτική που κόβει μισθούς και συντάξεις, που στέλνει στον εφιάλτη της ανεργίας χιλιάδες νέους, που παίρνει τα λεφτά από τους μισθωτούς για να τα δώσει στις τράπεζες, που ετοιμάζεται να διαλύσει την εκπαίδευση και την υγεία, που μπουρλοτιάζει το ασφαλιστικό σύστημα. Αυτή η πολιτική σήκωσε το χέρι με το περίστροφο, αυτή την πολιτική και αυτή τη «δημοκρατία» ενσαρκώνει ο Κορκονέας και τώρα που καταδικάστηκε αυτός και ο φίλος του, είναι η ώρα να καταδικαστεί και να ανατραπεί με μαζικούς ανατρεπτικούς αγώνες και αυτή η πολιτική.

Καλούμε το ίδιο το κίνημα και τον κόσμο της εργασίας να έχει τα μάτια του ανοιχτά για να μην αποτελέσει και η περίπτωση Κορκονέα άλλο ένα επεισόδιο στην προσπάθεια του κράτους και του κεφαλαίου να προστατεύσει τα παιδιά του, να μην κυκλοφορούν δηλαδή οι δολοφόνοι του Γρηγορόπουλου σε λίγα χρόνια ελεύθεροι όπως ο Μελίστας των ΜΑΤ, ο Καλαμπόκας της ΟΝΝΕΔ και ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος της επονομαζόμενης «Χρυσής Αυγής».

Οι εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 παραμένει εικόνα από το μέλλον που φέρνει η καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι στρατηγικές υπέρβασηςε της κρίσης από το κεφάλαιο κι ο νέος 10ετής πόλεμος απέναντι στις ανάγκες μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τιμωρηθεί.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, τις δυνάμεις της αριστεράς και του μαζικού κινήματος σε πάλη για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου και της χούντας ΠΑΣΟΚ – ΕΕ -ΔΝΤ που στοχεύει στα δικαιώματα, τις ανάγκες ακόμα και τη ζωή της νεολαίας.

Το γραφείο τύπου της ν.Κ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs