Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κ. Μακεδονία: Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ανταρσία σε Κυβέρνηση- ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη


Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά έχει έναν αντίπαλο, κι αυτός είναι η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ. Στο όνομα της εξόδου από την κρίση του καπιταλισμού η πολιτική αυτή έχει κηρύξει ένα παρατεταμένο πόλεμο εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας.

Έχει εγκαταστήσει ένα καθεστώς κοινοβουλευτικού απολυταρχισμού, ιδεολογικής τρομοκρατίας και καταστολής. Επιδιώκει να αναιρέσει κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, να επιβάλει συνθήκη εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, να ισοπεδώσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Κλιμακώνει την επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνική ασφάλιση. Ανοίγει την πόρτα των ομαδικών απολύσεων και της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων. Ετοιμάζει ξεπούλημα των δημόσιων χώρων, πακέτο με ιδιωτικοποιήσεις, όπως π.χ. στις συγκοινωνίες. Οδηγεί έτσι τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση, σε μια ακόμα πιο βαθιά και καταστροφική ύφεση, στην ανεξέλεγκτη διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων, σε μια οικονομική κατάρρευση σαν αυτή όπου οδήγησε το ΔΝΤ την Αργεντινή ή τη Λετονία, σε μια «ελεγχόμενη πτώχευση», όπως λέει σήμερα η Μέρκελ. Η πολιτική κυβέρνησης–ΔΝΤ-ΕΕ οδηγεί σε τεράστια κλιμάκωση την απαλλοτρίωση και τη λεηλασία του παραγόμενου πλούτου, της λαϊκής αποταμίευσης και του φυσικού περιβάλλοντος και στην οικονομική και πολιτική καταδυνάστευση του εργαζόμενου λαού για δεκαετίες.


Η συμμετοχή μας στις εκλογές από θέσεις μάχης. Με πρόταση ψήφου και αγώνα.

Για την αναμέτρηση που μόλις άρχισε! Ενάντια στη μοιρολατρία και την υποταγή.


Η ανίερη συμμαχία όλων αυτών, με τη βοήθεια και των ΜΜΕ και της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας κάνουν ό,τι μπορούν για να μας σπρώξουν στην αποχή από την κοινωνική και πολιτική πάλη.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, το μήνυμα της ελπίδας το στέλνουν οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις.

Οι αγώνες αυτοί, είναι ανάγκη να κλιμακωθούν. Μπορούν να ανατρέψουν την αντεργατική λαίλαπα και το «Μνημόνιο», και γι αυτό πρέπει και μπορούν να κλονίσουν και να ανατρέψουν τους πολιτικούς φορείς των μέτρων και πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- κυβέρνηση του «Μνημονίου», την ΕΕ και τη μαφία ΔΝΤ και τραπεζιτών.

Το Μνημόνιο δεν ήταν «μονόδρομος» για τους εργαζόμενους και το λαό.

Για την κρίση και το χρέος φταίει το κεφάλαιο, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΕΕ και το ευρώ.

Κι αυτό γιατί, μεταξύ των άλλων, μείωναν διαρκώς τους φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις, στις τράπεζες, στους εφοπλιστές και στα γκόλντεν μπόιζ. Έτσι όμως, τα κρατικά ταμεία άδειασαν! Η ΕΕ, η ΟΝΕ και το ευρώ, λειτούργησαν κατεξοχήν υπέρ των τραπεζιτών και των εξαγωγών κυρίως του γερμανικού κεφαλαίου. Έτσι όμως, ερήμωσαν η παραγωγή, η ύπαιθρος και οι εξαγωγές των φτωχότερων χωρών της Ευρώπης και ειδικά της Ελλάδας!


Μετά το Μνημόνιο τι;

Αντικαπιταλιστική ανατροπή!

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης με ένα Πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση και την πολιτική του κεφαλαίου.


- Ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων και νομοσχεδίων αλλά και της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που τα προωθεί.

- Παύση πληρωμών. Διαγραφή του επαχθούς ληστρικού χρέους. Το επιβάλει πλέον η πάλη κατά της ανεργίας, της φτώχειας και της διαρκούς λιτότητας.

- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ.

- Ρήξη συνολική με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού

- Απαγόρευση απολύσεων. Μείωση του χρόνου εργασίας. Πανεργατικό και νεολαιίστικο μέτωπο κατά της ανεργίας.

-Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους.

- Γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου. Να παγώσουν οι εξοπλισμοί, δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.

- Όχι στον «Καλλικράτη» και την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «τοπικού κράτους». Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή. ¨Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων. Κατάργηση όλων των τρομονόμων και των αντιδραστικών και αντεργατικών νόμων.

- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.



Η ΕΕ είναι ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

Απειθαρχία, ανυπακοή και ρήξη με την ΕΕ!


Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ΔΝΤ αποκαλύπτει ξεκάθαρα πλέον ότι η ΕΕ δεν είναι μια «αγελάδα που την αρμέγουμε» αλλά ένας βρικόλακας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου που πίνει αίμα από τους εργαζόμενους. Η λήψη μέτρων σκληρής λιτότητας, μετά την Ελλάδα, σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βρετανία και Δανία δείχνει ότι η συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων είναι κοινή επιλογή των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων.

Ωριμάζει πλέον με κοινωνικούς πιο μαζικούς όρους η εκτίμηση:

Δεν μπορεί να υπάρξει ανατροπή του Μνημονίου χωρίς ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Καλλικράτης, δυνάστης του κεφαλαίου, όργανο της ΕΕ και του ΔΝΤ.

- Γενικεύονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων. Το κράτος περνάει αρμοδιότητες και υπηρεσίες στους υπερχρεωμένους Δήμους, όχι για να «αποκεντρώσει» τις λειτουργίες του, αλλά για να φορτώσει ένα νέο δυσβάσταχτο κόστος στους εργαζόμενους.

- Ενισχύει τις περικοπές στην υγεία και την παιδεία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια και τα Νοσοκομεία.

- Επιβάλλει βαθύτερη σύνδεση του τοπικού κράτους με τις τράπεζες και το κεφάλαιο, μέσα από το πλέγμα των επιχειρήσεων των Δήμων και των Περιφερειών, έτσι που το «τοπικό κράτος» να γίνει όμηρος των τραπεζών.

- Προωθεί μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

- Εντείνει την αυταρχική θωράκιση του τοπικού κράτους απέναντι στο λαϊκό παράγοντα.

- Επιβάλλει την πλήρη υποταγή των κάθε είδους σχεδιασμών στις κατευθύνσεις της ΕΕ, καθώς μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται τα κριτήρια, οι προτεραιότητες και οι επιλογές του εθνικού και υπερεθνικού καπιταλιστικού σχεδιασμού και όχι οι ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.

- Βαθαίνει την ταξική διαφοροποίηση ανάμεσα στις πόλεις και ανάμεσα στις περιφέρειες στα πλαίσια της «ανταγωνιστικής» και «ανταποδοτικής» πόλης ή περιφέρειας. Θα οδηγήσει στην περαιτέρω εγκατάλειψη της επαρχίας και της υπαίθρου, ειδικά των πιο φτωχών περιοχών, και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο όνομα της «ανάπτυξης».

- Προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα της ριζοσπαστικής κινηματικής δράσης και παρέμβασης στο τοπικό επίπεδο.

Κλειδί της ανατροπής, ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα,

ένα μεγάλο, ενωτικό πολιτικό κίνημα αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής του.


Απευθύνουμε την πρόταση ανατρεπτικής ψήφου –μαζικού ανατρεπτικού αντικαπιταλιστικού αγώνα

πρώτα από όλα σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος, με τους οποίους συναντιόμαστε στις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις τοπικές επιτροπές αγώνα. Σε εκείνους και εκείνες που συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ, αφού καπηλεύτηκε τη λαϊκή ψήφο, σήμερα ηγείται της επίθεσης στους εργαζόμενους.

Την απευθύνουμε σε όλους αυτούς που αγωνίζονται στις γειτονιές και πόλεις όλης της Ελλάδας, ενάντια στην επιχειρηματική-αντιδραστική μετάλλαξη του «τοπικού κράτους», στην οικολογική καταστροφή, στην καταπάτηση των ελεύθερων χώρων.

Την απευθύνουμε σε όλους τους αγωνιστές που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά που να είναι πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Για μια άλλη Αριστερά του σοσιαλισμού –κομμουνισμού της εποχής μας!

Οι διεργασίες –διαφοροποιήσεις στον κόσμο του κινήματος και της αριστεράς εντείνονται και βαθαίνουν.

Μεγάλες και ριζοσπαστικές ανακατατάξεις θα αλλάξουν το τοπίο και στην Αριστερά.

Η συγκλονιστική εποχή μας, οι τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου πολιτισμού που γέννησε η επιστήμη και η ανθρώπινη εργασία, δεν χωρούν στα πλαίσια του οπισθοδρομικού συστήματος της εκμετάλλευσης, της ατομικής ιδιοκτησίας, του διεφθαρμένου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Απαιτούν μια άλλη, μια νέα Αριστερά, που θα αναγεννήσει τον επαναστατικό σκοπό της κοινωνικής απελευθέρωσης από την εκμετάλλευση, τις οικονομικές κρίσεις, τον πόλεμο και την οικολογική καταστροφή.

Για ένα νέο σχέδιο ασυμβίβαστης πολιτικής τακτικής και νικηφόρας στρατηγικής. Για την επανάσταση και το σοσιαλισμό –κομμουνισμό της εποχής μας!


ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ανταρσία σε Κυβέρνηση- ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη

Σέρρες 12-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs