Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Με τους συνδυασμούς της ανατροπής


Με αντικαπιταλιστικό «αέρα» ανοίγουν πανιά οι συνδυασμοί που στηρίζει η εκτός των τειχών Αριστερά στις περιφερειακές εκλογές. Στις 10 από τις 13 περιφέρειες της χώρας η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει τη μάχη της ψήφου και του πολιτικού περιεχομένου: Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Κρήτη και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη είναι οι περιφέρειες όπου θα φτάσουν τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια, στελεχωμένα από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και του αγώνα. Εκτός από τις περιφέρειες, και στους δήμους η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει τη μάχη: Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Γιάννενα, Περιστέρι και συνολικά σε πάνω από 20 δήμους οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς φιλοδοξούν να εκφράσουν το ανατρεπτικό πνεύμα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο και τον Καλλικράτη.
Περιοδείες και εκδηλώσεις πραγματοποιεί η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή" στην περιφέρεια Αττικής. Σε εργαζόμενους του ΟΣΕ, συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού και στην συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις χαιρέτησε ο Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής. Εκδήλωση του συνδυασμού στην Παλλήνη την Κυριακή. Αναλυτικά δείτε τις δραστηριότητες της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής" στην Αττική στην ιστοσελίδα της κίνησηςhttp://anticapitalist-attiki.blogspot.com/ .
Στο Δήμο Αθήνας, μετά την μαζική συγκέντρωση στο Θέατρο Αθηνά, περιοδείες και εξορμήσεις πραγματοποιεί η "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας". Δείτε τις δραστηριότητες της κίνησης στην Αθήνα από την ιστοσελίδα http://antarsiageitoniesathinas.blogspot.com/ .
Αυτές τις μέρες δίνονται στη δημοσιότητα οι διακηρύξεις και τα ψηφοδέλτια των κινήσεων στις 10 περιφέρειες στις οποίες παρεμβαίνει η αντικαπιταλιστική Αριστερά. Αναλυτικά, το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν και στηρίζουν στις εξής κινήσεις στις περιφέρειες:

Περιφέρεια Αττικής: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή – ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» με επικεφαλής τον Άγγελο Χάγιο.
Περιφέρεια Ηπείρου: «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο.
Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον Φάνη Γενηκομσίου.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δεσύλλα.
Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κάτσαρη.
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου: «Ανταρσία στο Αιγαίο-αντικαπιταλιστική αριστερά» με επικεφαλής τον Τάκη Τσιρεπλή.
Περιφέρεια Κρήτης: «Αντικαπιταλιστική – Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη» με επικεφαλής τον Ρίζο Σεραφείμ.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντινίδη.
Για τις Περιφέρειες Ιονίου και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τα ονόματα των κινήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Δεκάδες είναι και οι Δήμοι σε όλη τη χώρα στους οποίους θα παρέμβει η αντικαπιταλιστική αριστερά.Νέες κινήσεις συγκροτήθηκαν σε αρκετούς δήμους, ενώ οι κινήσεις που υπήρχαν σε πολλούς δήμους δίνουν ήδη τη μάχη.
.
Πρόκειται για ένα ποιοτικό και πολιτικό βήμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Όχι μόνο επειδή προσπεράστηκαν τα σχεδόν απαγορευτικά οικονομικά και άλλα πρακτικά εμπόδια που υψώνονται για όλες τις μικρές πολιτικές δυνάμεις που στερούνται τους πόρους της κρατικής χρηματοδότησης. Η παρέμβαση στις φετινές τοπικές εκλογές, στην εποχή του «Καλλικράτη» και του ΔΝΤ, σηματοδοτεί προϋπόθεση για να μπορέσει να βρει πολιτική έκφραση όλο το διάχυτο ρεύμα της δυσαρέσκειας και της οργής, που αναζητά ανατρεπτική και όχι άλλη μια διαχειριστική διέξοδο. Οι κάλπες της Κυριακής 7 Νοέμβρη μπορούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, αναδεικνύοντας την αντικαπιταλιστική Αριστερά σε ένα υπολογίσιμο πολιτικό ρεύμα. Ρεύμα που στηρίζεται και στηρίζει τους αγώνες, την νικηφόρα κλιμάκωση και τη συνέχεια.Χωρίς να έχουν καταλήξει όλες οι συσκέψεις και συνελεύσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, έχει συγκροτηθεί ένας βασικός πυρήνας θέσεων, ως «κορμός» των διακηρύξεων: Μαχητική αντίθεση στο μνημόνιο της τρόικας και συνολικά στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, για την ανατροπή τους και την επιβολή άμεσων μέτρων στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων. Καταγγελία του «Καλλικράτη», ως αντιδραστικού θεσμού που ενισχύει τα σημερινά χαρακτηριστικά των δήμων και των νομαρχιών, τα «τοπικά κράτη» φορομπηξίας, διαπλοκής και αντιδημοκρατικού αποκλεισμού της φωνής των εργαζομένων. Ριζική αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική της, χωρίς καμιά αυταπάτη για δήθεν δυνατότητες μετασχηματισμού της σε Ευρώπη των λαών. Συμβολή για ένα νέο εργατικό κίνημα, χειραφετημένο από τη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ. Συμβολή σε μια άλλη Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs